Jonnun rakkaus musiikkiin syntyi jo lapsena. Jonnu, oikealta nimeltään Joanna Heikkilä, syntyi nelilapsiseen musikaaliseen perheeseen, jossa varsinkin Jonnulla ja siskollaan Jepalla esiintymisvietti oli alusta asti vahva. Jonnu sai jo nuorella iällä mahdollisuuden laulaa ja esiintyä paljon mm. erilaisissa kuoroissa, Mikro Tytöt –nimisessä kvartetissa, sekä lukuisilla lastenlevyillä taustakuorossa. Ensimmäinen keikkakiertue levyttävän artistin kanssa oli 10-vuotiaana Ella Lahtisen taustakuorossa.

Musiikkiluokalla laulamista täydensi huilu- ja pianotunnit ja jo ala-asteiässä Jonnu alkoi säveltää omia kappaleita. Musiikin opiskelu jatkui Sibelius–lukiossa, josta hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2001. Samana vuonna Jonnu julkaisi siskonsa kanssa omakustannelevyn ”Jepa & Jonnu – Not Alone”, jonka suomen- sekä englanninkieliset r&b/gospel –henkiset kappaleet olivat Jonnun ja Jepan käsialaa.

Aikuisiällä Jonnu on toiminut Freelance –muusikkona, pääasiassa taustalaulajana useille suomalaisille levyttäville artisteille sekä bändeille (esim. Laura Närhi, Jenni Vartiainen, Jippu, Chisu, Antti Tuisku, Juha Tapio, Suvi Teräsniska, Sami Saari ja UMO Jazz Orchestra). Jonnu on mukana TriSis –nimisessä soul/r&b –naistriossa, toisena solistina pitkän linjan soulyhtyeessä nimeltä Soul Connection, Higher Ground –gospelkuorossa, sekä SoFlow –nimisessä pop-yhtyeessä. Esiintyminen eri kokoonpanoissa ja monien eri artistien ja muusikkojen rinnalla on tuonut itseluottamusta ja näkemystä oman musiikin tekemiseen.

Jonnun omaa tuotantoa voisi luonnehtia sekoitukseksi kaikesta mistä Jonnu pitää. Tekstit ovat henkilökohtaisia ja musiikki on saanut vaikutteita kantrista, popista ja soulista. Kappaleet on sovitettu yhdessä oman bändin kanssa. Jonnun musiikillisia esikuvia ovat mm. Mariah Carey, Dolly Parton ja Johanna Kurkela.